latinica  ћирилица
20/09/2023 |  22:37 ⇒ 21/09/2023 | 10:07 | Autor: RTRS

Višković predlaže sastanak Sindikatu uprave (VIDEO)

Vlada Republike Srpske ne bježi od obaveza, razgovora i pregovora sa sindikatima i drugim udruženjima. Ukoliko analize budžeta pokažu da je moguće novo povećanje plata u javnom sektoru, Vlada će to i realizovati, rekao je premijer Srpske Radovan Višković u emisiji Telering.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

Višković predlaže sastanak Sindikatu uprave u četvrtom kvartalu godine i dodatnu analizu budžeta, nakon čega će se utvrditi da li postoji realna mogućnost za dodatno povećanje plata.

Na pitanje da li će Sindikat uprave preuzeti opozicija, ukoliko se po četvrti put ne povećaju plate, Višković je odgovorio da radnici javnih ustanova, ali i drugi građani Srpske, pamte period u kojem je sadašnja opozicija bila na vlasti po neredovnim platama i penzijama.

- Danas ovi koji pozivaju na štrajk - poredite drugi entitet ili zemlje u regionu - primanja su im ista, ili čak su naša na većem nivou. U januaru prošle godine, mimo želja Sindikata, povećali smo plate, kao i u maju. Dakle, Vlada kada ima mogućnosti, isto čini bez bilo kakvih molbi - rekao je Višković.