latinica  ћирилица
21/09/2023 |  07:29 ⇒ 12:21 | Autor: RTRS

PD PS BiH o Prijedlogu zakona o spoljnim poslovima; Nakon toga hitna sjednica

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH održaće danas sjednicu u Sarajevu na kojoj bi, između ostalog, trebalo da u prvom čitanju bude razmotren Prijedlog zakona o spoljnim poslovima BiH čiji je predlagač Savjet ministara.
Predstavnički dom PS BiH - Foto: SRNA
Predstavnički dom PS BiHFoto: SRNA

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Nebojša Radmanović rekao je da je jedna od bitnih primjedbi što o Prijedlogu zakona o spoljnim poslovima nema mišljenja Predsjedništva BiH kao institucije zadužene za spoljnu politiku.

Nakon redovne sjednice, trebalo bi da bude održana i hitna sjednica Predstavničkog doma, čija bi jedina tačka dnevnog reda bila "Učestali napadi na povratnike na području entiteta Republika Srpska".

Poslanik SNSD-a u ovom domu Milorad Kojić rekao je da poslanici iz Republike Srpske neće dozvoliti usvajanje zaključka kojim se predlaže formiranje bilo kakvog koordinacionog tijela na nivou BiH za rad policije.

- Dnevni red, u kojem bi se Parlament trebalo da bavi problemima povratnika u Republiku Srpsku, tendeciozan je, a postoje podaci da su Srbi povratnci u Federaciju više ugroženi od Bošnjaka i Hrvata povratnika u Srpsku - rekao je Kojić.

Ministar bezbjednosti BiH Nenad Nešić rekao je da ima informacije da su pojedini napadi na Bošnjake u Republici Srpskoj inscenirani i da je mnogo više napada na Srbe u Federaciji BiH.