latinica  ћирилица
21/09/2023 |  07:49 ⇒ 08:17 | Autor: RTRS

Ilić: Šmit nastavlja sa provokacijama (VIDEO)

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Mladen Ilić rekao je da je Kristijan Šmit izgubio politički i lični kredibilitet i da su ovo njegovi konačni potezi kada je u pitanju frustracija prema Republici Srpskoj i njenim  građanima.
Mladen Ilić - Foto: RTRS
Mladen IlićFoto: RTRS

Komentarišući dolazak Šmita u Banjaluku, a potom i u Potočare, Ilić je rekao da Šmit nastavlja sa idejom provokacija i pokušajima da izazove reakcije političara ili građana Srpske.

- Ovakvi njegovi potezi ne čude kad uzmemo u obzir šta je sve radio do sada - rekao je Ilić u Јutarnjem programu RTRS-a.

Govoreći o optužnici protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Miloša Lukića, Ilić je rekao da je riječ o političkom, a ne pravnom potezu, ističući da je smiješno teretiti nekoga zato što je izvršavao svoje ustavne i zakonske obaveze.

- Podizanje i potvrđivanje optužnice predstavlja pokušaj destabilizacije Republike Srpske i BiH i slabljenja uticaja Dodika i partije koju vodi - smatra on.

Ilić je poručio da će građani Republike Srpske nastaviti da se okupljaju i šalju poruku da neće dopustiti nametanja, urušavanje Srpske i progon njenih legitimnih predstavnika.

Govoreći o zakonu o tzv. državnoj imovini, Ilić je rekao da bi nametanje ovog zakona bio kraj BiH.

- Republika Srpska ima svoju imovinu, to je i Dejtonskim sporazumom potvrđeno, svaki pedalj Republike pripada njenim građanima i ne može niko doći i to oteti - rekao je Ilić.

Kada je riječ o odnosima opozicije u Srpskoj i Šmita, Ilić je rekao da je očito da su tu obje strane imale prevelika očekivanja.

- Šmit je od njih očekivao da imaju snagu i kapacitet da pobijede na izborima, a kada se to nije desilo, odustao je od njih - naveo je Ilić.