latinica  ћирилица
21/09/2023 |  08:26 ⇒ 09:42 | Autor: RTRS

Župljanin: OBA BiH godinama pod uticajem SDA (VIDEO)

Dekan banjalučkog Fakulteta za bezbjednost i zaštitu Slobodan Župljanin rekao je za RTRS da je OBA BiH godinama bila pod punim uticajem SDA i radila mimo zakona izvršavajući njene naloge.
Slobodan Župljanin - Foto: RTRS
Slobodan ŽupljaninFoto: RTRS

Župljanin je rekao da s toga ne iznenađuje što je kod poslanika SDA Salka Zildžića pronađena službena iskaznica OBA i pištolj bez dozvole, dodajući da mnogo ljudi u BiH ima te iskaznice i da je iz Republike Srpske godinama ukazivano na ovaj problem.

- OBA BiH se izdigla iznad zakona, radila po nalogu SDA i za njen račun, provodeći nezakonita prisluškivanja i procese - istakao je on.

Župljanin je rekao da će biti potrebno mnogo vremena da se utvrdi ko sve ima iskaznicu OBA, jer je pitanje koliko se takvih iskaznica uopšte nalazi u registru.

Govoreći o Kristijanu Šmitu i novim provokacijama tokom posjete Republici Srpskoj, Župljanin je ponovio da Šmit nije visoki predstavnik i da je nelegitiman i nelegalan.

- Stav Republike Srpske je da je Šmit nelegitiman i zabranjen mu je ulazak u institucije Srpske - podsjetio je on.

Župljanin je dodao da Šmit čak nije ni njemački turista, jer turisti dolaze s namjerom da upoznaju neku zemlju i njena dobra, a on je došao s lošim namjerama prema srpskom narodu.