latinica  ћирилица
21/09/2023 |  10:20 | Autor: SRNA

Sjednica o zloupotrebama iskaznica OBA biće zakazana danas

Predsjedavajući Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjednosne agencije /OBA/ Ilija Cvitanović rekao je da će danas uskladiti termin sa direktorom OBA Almirom DŽuvom za održavanje sjednice jer treba da bude prisutan budući da će se raspravljati o tome kako se iskaznica Agencije našla kod poslanika SDA u Predstavničkom domu federalnog Parlamenta Salka Zildžića.
OBA - Foto: RTRS
OBAFoto: RTRS

- Na sjednici ćemo zatražiti izvještaje u vezi sa iskaznicom OBA koja se u nekom vrlo čudnom obliku pojavila da na to dobijemo komentar - rekao je Cvitanović Srni.

Cvitanović smatra da je bolja adresa za te stvari Tužolaštvo BiH nego Zajednička komisija za nadzor nad radom OBA dok se ne utvrde sve činjenice.

- Komisija će danas biti zakazana i biće održana u veoma kratkom roku - najavio je Cvitanović.

Poslanik SDA u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Salko Zildžić uhapšen je prilikom prelaska granice sa Srbijom kada je kod njega pronađen pištolj, za koji je imao dozvolu u BiH, ali ga nije smio unositi u drugu državu, te počasna iskaznica OBA.

Zildžić je uhapšen na graničnom prelazu Bajina Bašta i trenutno je u pritvorskoj jedinici u Užicu, gdje mu je određen jednomjesečni pritvor.