latinica  ћирилица
21/09/2023 |  11:05 ⇒ 12:58 | Autor: SRNA

Tomić: Skupom staviti do znanja da se prema Srpskoj ne može odnositi maćehinski

Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Boško Tomić istakao je da protestni skup "Granica postoji" treba da stavi do znanja da se prema Republici Srpskoj niko ne može odnositi maćehinski, a posebno ne oni koji nisu na regularan način izabrani da dolaze u ovu zemlju i koji nameću zakone.
Granica postoji - Foto: RTRS
Granica postojiFoto: RTRS

- Tim skupom se stavlja do znanja da mi ovdje nismo neka plemena da oni mogu da kroje politiku i pravila ponašanja nego civilizovan narod koji poštuje sve dogovore i sporazume, a posebno ustavne odrebe - rekao je Tomić Srni pred sutrašnji najavljen protestni skup na Lapišnici u Istočnom Starom Gradu.

On je ocijenio da će ova vrsta borbe vjerovatno trajati malo duže ali i poručio da se neće odustati.

- Onaj ko je u pravu će pobjediti, a pitanje je vremena. Ne žuri nam se jer je najteže bilo kada su se u ratu gubile glave. Danas za to nema potrebe. Danas ćemo pameću, učenjem, obrazovanjem, slogom da branimo Republiku Srpsku, za koju je položeno više od 23.000 života - dodao je Tomić.

Na međuentitetskoj liniji razgraničenja na Lapišnici za sutra je planiran protestni skup "Granica postoji".

Skupovi pod motom "Granica postoji" počeli su 1. septembra, a građani su se na ovakav potez odlučili nakon što im je MUP Kantona Sarajevo zabranio da se okupe ispred pravosudnih institucija u Sarajavu, da bi tamo izrazili nezadovoljstvo zbog podizanja političke optužnice protiv predsjednika Republike Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora "Službenog glasnika" Srpske Miloša Lukića.

Sud BiH je 11. septembra, potvrdio optužnicu Tužilaštva BiH protiv Dodika i Lukića zbog neizvršavanja odluka Kristijana Šmita.