latinica  ћирилица
21/09/2023 |  16:11 ⇒ 16:16 | Autor: SRNA

Naredba o sprovođenju istrage protiv poslanika SDA Salka Zildžića

Više javno tužilaštvo u Užicu donijelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Salka Zildžića zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, rečeno je u ovom tužilaštvu.
Više javno tužilaštvo u Užicu - Foto: RTRS
Više javno tužilaštvo u UžicuFoto: RTRS

Iz Tužilaštva je navedeno da su službena lica graničnog prelaza Bajina Bašta, prilikom pregleda automobila u kojem je zatečen Zildžić, pronašla pištolj sa dva okvira i municijom.

Zildžiću je određen pritvor rješenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Užicu u trajanju 30 dana, a po prijedlogu Višeg javnog tužilaštva u Užicu.

On je saslušan u svojstvu osumnjičenog u Policijskoj stanici Bajina Bašta, gdje je iznio odbranu, navedeno je u odgovoru za Srnu iz Višeg javnog tužilaštva Užice.

Poslanik SDA u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Salko Zildžić uhapšen je na graničnom prelazu između BiH i Srbije u Bajinoj Bašti.

Zildžić je bivši predsjednik Asocijacije mladih SDA, a sada obavlja funkciju predsjednika Glavnog odbora SDA Tuzla.

Prema pisanju beogradskih medija, on je uhapšen prilikom posjete bliskom prijatelju Damiru Mehiću Bibiju, koji je nedavno uhapšen na beogradskom aerodromu zbog falsifikovanja dokumenata, a iz BiH je pobjegao zbog izdržavanja zatvorske kazne od 17 i po godina.