latinica  ћирилица
21/09/2023 |  17:09 ⇒ 17:10 | Autor: SRNA

Hrvatski specijalci spriječili ulazak migranata, pa prijavili pucnjavu

Pripadnici hrvatske policije čuli su pucnje sa teritorije BiH nakon što su spriječili grupu migranata da uđu u zemlju, ali tom prilikom niko nije povrijeđen, saopšteno je iz karlovačke Policijske uprave.
Rotacija - Foto: ilustracija
RotacijaFoto: ilustracija

Pucnji su se čuli juče oko 15.40 časova na području opštine Rakovica u mjestu Koranski Lug, navode iz karlovačke policije.

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović rekao je da je u toku istraga u vezi sa pucnjavom i da je najvažnije da niko nije povrijeđen ili ranjen.

On je naveo da policijske agencije u BiH nisu bile od pomoći, jer su, kako kaže, tvrdile da ništa ne znaju niti su išta čule i vidjele.

- Da je njihova aktivnost izraženija, bilo bi lakše. Bilo bi manje posla za obje države - rekao je Božinović.

Kada je riječ o zaštiti granice, Božinoivć je ukazao da je pritisak migranata koji nezakonito žele da uđu u Hrvatsku pojačan posljednjih nekoliko sedmica.

- Nema dana da hrvatska policija nije angažovana u zaštiti granice. U ovom konkretnom slučaju, spriječeno je pri prelasku granice oko 30 migranata. Primjećujemo nervozu u tim situacijama i moguće da je neko od migranata zapucao prema policiji - rekao je Božinović.