latinica  ћирилица
21/09/2023 |  19:23 ⇒ 19:32 | Autor: SRNA

Vidović: Gradiška se ubrzano razvija

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je da se Gradiška ubrzano razvija zahvaljujući agilnosti gradonačelnika Zorana Adžića i njegovih saradnika, koji su uz podršku Vlade Srpske realizovali značajne projekte.
Svečani prijem u Gradišci - Foto: SRNA
Svečani prijem u GradišciFoto: SRNA

Vidovićeva je prisustvovala prijemu u Gradišci koji je Adžić organizovao povodom slave grada Male Gospojine.

Adžić je istakao da je lokalna uprava u periodu između dvije slave uradila mnogo na izgradnji infrastrukture i stvaranju uslova za nove investicije i zapošljavanje.

On je kao najznačajniji infrastrukturni projekat izdvojio rekonstrukciju javne rasvjete, čija je vrijednost 5,4 miliona KM.

Adžić je istakao da je obezbijeđen grant slovenačke razvojne agencije u iznosu od 820.000 evra, te da će sredstva za investiciju biti obezbijeđena iz uštede prelaskom na LED tehnologiju, s obzirom da će, kako kaže, ušteda električne energije biti oko 68 odsto.

Osim Vidovićeve, slavskom prijemu prisustvovali su i ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić i ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić.

Slavskom prijemu prisustvovali su Njegovo preosveštenstvo vladika pakračko-slavonski Јovan, sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve i predstavnici drugih vjerskih zajednica, načelnici Srpca i Kostajnice, predstavnici republičkih i lokalnih institucija i organizacija.