latinica  ћирилица
21/09/2023 |  19:28 ⇒ 20:12 | Autor: RTRS

Zloupotreba u političke svrhe i u Predstavničkom domu BiH (VIDEO)

Na zahtjev poslanika bošnjačke opozicije predvođene SDA sazvana je hitna sjednica s namjerom da se tendecioznim zaključkom pojedini incidenti okarakterišu kao napadi na bošnjačke povratnike i da se za to osudi MUP Srpske.
Predstavnički dom PS BiH - Foto: SRNA
Predstavnički dom PS BiHFoto: SRNA

Ovo je zloupotreba žrtava sporadičnih incidenata u političke svrhe, poručuju srpski poslanici, ukazujući na brojne primjere napada na Srbe u FBiH.

- Јeste ovo tema o kojoj treba da govorimo, ali smatram da nije ovo tema kojom treba da se bavi politika. Politika treba da se bavi boljim životom za sve građane. Kategorično odbijam bilo kakve scenarije, orkestrirano i tome slično - istakla je predsjedavajuća Kluba SNSD u Predstavničkom domu BiH Sanja Vulić.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Nebojša Radmanović predložio je večeras da sa dnevnog reda hitne sjednice bude povučena tačka o prijedlogu mjera i aktivnosti na poboljšanju bezbjednosti povratnika u BiH, jer smatra da ovaj dom nije nadležan za predloženu temu i da bi rasprava samo dodatno i nepotrebno rasplamsala aktuelne političke probleme u BiH.