latinica  ћирилица
22/09/2023 |  07:46 | Autor: SRNA

"Ćorovićevi susreti" posvećeni savremenoj srpskoj prozi

U Bileći danas počinje književni skup "Ćorovićevi susreti", posvećen savremenoj srpskoj prozi, na kome će biti uručena književna nagrada "Svetozar Ćorović" za ovu godinu.
Svetozar Ćorović (Foto: Јavno vlasništvo) -
Svetozar Ćorović (Foto: Јavno vlasništvo)

Nagrada "Svetozar Ćorović" biće uručena na svečanoj akademiji u 20.00 časova ovogodišnjem dobitniku Ranku Krstajiću za knjigu priča "Gospodar sreće", koja je objavljena u Srpskoj književnoj zadruzi.

Iz bilećkog Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" su najavili da će u okviru dvodnevnih 25. "Ćorovićevih susreta", posvećenih srpskoj prozi danas, biti održan i okrugli sto o temi "Književno djelo Gorana Petrovića" i promovisana "Prosvjetina" izdanja zbornika i časopisa "Nova zora".

U okviru manifestacije "Ćorovićevi susreti" i u Gacku će večeras početi 25. Naučni skup istoričara koji će i sutra okupiti brojne srpske istoričare iz Republike Srpske i regiona.

"Ćorovićevi susreti" u Bileći biće održani u organizaciji bilećke "Prosvjete" i opštine Bileća, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.