latinica  ћирилица
22/09/2023 |  07:49 | Autor: SRNA

"Dani Srpske u Srbiji"; Programi u Kraljevu, Zrenjaninu i Kruševcu

U okviru manifestacije "Dani Srpske u Srbiji" danas će dio bogatog programa biti predstavljen u Kraljevu, Zrenjaninu i Kruševcu, najavljeno je iz Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.
"Dani Srpske u Srbiji" -
"Dani Srpske u Srbiji"

U Kraljevu će u Narodnoj biblioteci "Stefan Prvovenčani" u 18.00 časova predsjednik Društva "Sveti Sava" Ljubodrag P. Ristić održati predavanje o ulozi Društva "Sveti Sava" u očuvanju srpske kulture i tradicije, a profesor na Filološkom fakultetu u Beogradu Aleksandar Milanović o Povelji Kulina bana kao najstarijeg spomenika srpskog narodnog jezika i simbola srpske kulture.

U Kraljevačkom pozorištu u 20.00 časova publika će moći da pogleda predstavu Banjalučkog studentskog pozorišta "Nakon predstave" autora Zorana Kostića u režiji Elene Trepetove Kostić, koju će izvesti Nadežda Kostić i Elena Trepetova Kostić.

U Kulturnom centru u Zrenjaninu će u 20.00 časova biti održan koncert Etno grupe "Trag" iz Banjaluke.

Prije koncerta, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura primiće delegaciju Republike Srpske koju čine pomoćnik ministra za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Nemanja Kovačević, šef Kabineta ministra Goran Vučić i šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović.

U Narodnom muzeju u Kruševcu će u 18.00 časova biti otvorena izložba fotografija i dokumenata Spomen-područja Donja Gradina pod nazivom "Koncentracioni logor Јasenovac 1941. godine" čija postavka će moći da se pogleda do 6. oktobra.

Programi 11. manifestacije "Dani Srpske u Srbiji", nastavljaju se sutra u Kruševcu i Subotici, a u narednim danima i u Somboru, Čačku, Bajinoj Bašti i Nišu.