latinica  ћирилица
22/09/2023 |  08:27 ⇒ 08:27 | Autor: TANЈUG

Petković: Ponosni na Vučića i njegov istorijski govor u UN

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je da su cijela Srbija, a posebno srpski narod na KiM, "ponosni na svog predsjednika Aleksandra Vučića i njegov istorijski govor na zasjedanje Generalne skupštine UN", gdje je, kako je naveo, jasno poručio da Srbija neće ustuknuti u borbi za svoje državne i nacionalne interese na KiM, jer upravo tako brani i principe na kojima počiva sistem UN.
Petar Petković (FOTO: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg) -
Petar Petković (FOTO: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg)

- Predsjednik Srbije objasnio je čitavom svijetu kako se bori jedna mala ali odgovorna i slobodoljubiva zemlja, koja svoju politiku temelji na principima nezavisnosti, morala, dosljednosti i načelima međunarodnog prava, koja moraju da važe za sve - i one velike i one male - naveo je Petković na društvenoj mreži Iks.

Istakao je da je cijeli svijet imao priliku da se upozna sa problemima srpskog naroda na KiM i "zulumom koji čine Kurti i njegovi ekstremisti" i dodao da će o tome u predstojećim nedjeljama i mjesecima Srbija u UN još govoriti, na ozbiljan, detaljan i argumentovan način.

- Ostaće zapisano da je predsjednik Vučić na najznačajnijoj svjetskoj političkoj govornici snažno, hrabro i argumetovano razobličio licemerje mnogih koji, s jedne strane, podržavaju tzv. nezavisno "Kosovo", a s druge strane se odlučno zalažu za poštovanje međunarodnog prava u slučaju Ukrajine - napisao je Petković.

Naveo je i da je "slobodarski narod u Srbiji bio posebno ponosan na predsjednika Vučića", a da "oduševljenje nisu krile i brojne slobodarske države koje su godinama čekale na ovakav govor u UN".