latinica  ћирилица
22/09/2023 |  08:43 ⇒ 13:01 | Autor: TANЈUG

Krivična prijava protiv šest osoba za kopanje tunela do zgrade Višeg suda u Podgorici

Vršilac dužnosti direktora crnogorske Uprave policije Nikola Terzić kazao je da policija zna ko su osobe koje su kopale tunel do zgrade Višeg suda u Podgorici i naveo da će krivičnom prijavom biti obuhvaćeno šest osoba, među kojima su i državljani Srbije.
Policija Crne Gore - Foto: RTRS
Policija Crne GoreFoto: RTRS

- Uprava policije zna ko su rudari. Krivičnom prijavom koju će podneti Uprava policije biće obuhvaćeno šest osoba - M.M. (53), Ј.D. (30), M.V. (32), V.E. (32), svi državljani Srbije, kao i dva NN lica - naveo je Terzić.

On je kazao i da je "investitor" akcije ozbiljna kriminalna grupa iz Crne Gore.

- Neću reći koja je da ne bih ugrozio istragu. Nismo došli do onih koji su platili ne tako malu investiciju. Krivična prijava koja će biti podneta sutra je samo prvi korak - rekao je Terzić.

On je kazao i da će ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić sutra održati konferenciju za novinare na kojoj će saopštiti ekskluzivne informacije.

Terzić je kazao da je otkrivanje osumnjičenih za kopanje tunela do depoa Višeg suda u Podgorici kompleksna operacija i da zahtijeva kompleksu istragu, prenosi RTCG.

- Ne može se znati tačan broj osoba koje su učestvovale u kriminalnim aktivnostima. Ubeđen sam i siguran da će ovaj broj kako istraga bude odmicala, rasti - rekao je Terzić.

Istragom rukovodi podgoričko Osnovno državno tužilaštvo, a do sada je osumnjičeno najmanje devet osoba, među kojima je i jedna žena.

Policijski službenici i danas su pretraživali teren u Botunu, a prema nezvaničnim informacijama, u sredu su na tom mjestu pronađene rukavice, koje su kako vjeruju istražitelji, koristile osobe koje su kopale tunel do depoa Višeg suda.

Pretraga terena vršena je nedaleko od mjesta na kom je nedavno zaplenjen kombi, koji su kako se sumnja koristile osobe koje su kopale tunel.

Provala u sudski depo primećena je 11. septembra, nakon toga otkriveno je i da je prokopan tunel od stana u Njegoševoj ulici do depoa Višeg suda.

Kombi koji su koristili osumnjičeni policija je pronašla 13. septembra.

Otkriven je i stan u podgoričkom naselju Zabjelo, gdje su osumnjičeni navodno boravili.