latinica  ћирилица
22/09/2023 |  08:58 ⇒ 11:54 | Autor: RTRS

Andan: Skupovi "Granica postoji" odbrana svega što Šmit pokušava (VIDEO)

Skupovi "Granica postoji" je način i put da se međunarodnim tutorima u BiH kaže da postoji jedan narod, a to su Srbi u Republici Srpskoj koji ne prihvataju sve ono što su im takozvani visoki predstavnici do juče nametali, izjavio je za RTRS član nekadašnjeg Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Dragomir Andan.
Granica postoji - Foto: RTRS
Granica postojiFoto: RTRS

- Dolaskom predsjednika Milorada Dodika na vlast, taj kliše naturanja odluka visokih predstavnika je počeo da slabi. Produkt svega su okupljanja na enitetskim linijama - rekao je Andan.

Istakao je da su zadnje odluke koje Kristijan Šmit pokušava da nametne zadnji pokušaj urušavanja Republike Srpske.

- Narod je prepoznao šta to znači. Mi u Republici Srpskoj moramo biti svjesni, da je ovo zadnja odbrana svega što Šmit pokušava. On nema legitimitet. On je samo turista koji je zalutao u Republiku Srpsku i mi mu trebamo naći vodiča da izađe iz Republike Srpske i BiH. Krajnje vrijeme je da mi Srbi u Republici Srpskoj shvatimo šta se dešava i kakvi su to pokušaji unitarizacije BiH - poručio je Andan.

Podjećamo, večeras će biti nastavljena okupljanja pod krilaticom "Granica postoji", a Andan je istakao da je potrebno da se okupimo u što većem broju.