latinica  ћирилица
22/09/2023 |  11:33 ⇒ 14:17 | Autor: RTRS

Košarac: Trivićeva ne može i neće protiv svojih mentora i finansijera

Staša Košarac, član Predsjedništva SNSD-a, kaže da nisu iznenađeni stavom predsjednice Narodnog fronta Јelena Trivić, te da od nje ništa drugo nisu ni očekivali.
Staša Košarac - Foto: Ustupljena fotografija
Staša KošaracFoto: Ustupljena fotografija

- Najbolja britanska učenica kaže da ne podržava proteste "Granica postoji". Naravno da nismo iznenađeni njenim stavom. Od nje ništa drugo nismo ni očekivali, jer ne može i neće protiv svojih mentora i finansijera. Јelena Trivić nikada neće razumjeti da cilj protesta nije, kako kaže, davati signale tenzija, već podrška institucijama Srpske i njenom predsjedniku, koji su na legalan i legitiman način izabrani u demokratskom izbornom procesu - istakao je Košarac.

Navodi da su danas meta političkog progona zapadnih ambasada i nepoželjnog gosta, koji se kako kaže, lažno predstavlja kao visoki predstavnik, uz sadejstvo neustavnih pravosudnih institucija - Suda BiH i Tužilaštva BiH.

- Cilj Јelene Trivić je vlast, a ne Republika Srpska i očuvanje njenih institucija. Iluzorno je očekivati da samoproglašena "predsjednica" razumije šta znači zaštita izborne volje naših građana. Izbornu volju građana Srpske nije poštovala ni u izbornoj noći, kada je samovoljno proglasila pobjedu i proslavljala titulu samozvane predsjednice Srpske. Јoš se sjećamo tog fijaska. Ne bi ona da se zamjera ni Šmitu, ni zapadnim ambasadama, jer kao što rekoh - mentori i finansijeri - istakao je Košarac.

Košarac navodi da Јelena Trivić kaže da je Šmit "u političkom rječniku vrlo izbalansiran".

- To što lažni visoki predstavnik u napadima histerije i izlivima mržnje naziva rukovodstvo Srpske i srpki narod ''majmunima u cirkusu'', za Јelenu je "izbalansiran rječnik". Za Јelenu je to ništa. Јer, kao što rekoh - mentori i finansijeri - kaže Košarac.

Podsjećamo, predsjednica Narodnog fronta Јelena Trivić je tokom gostovanja na Federalnoj televiziji istakla je da se ne slaže sa organizovanjem skupova "Granica postoji", jer nije dobro izlaziti na, kako je rekla, međuentitetske linije i davati signale tenzija.