latinica  ћирилица
22/09/2023 |  12:25 ⇒ 14:17 | Autor: RTRS

Nosović: Postalo degutantno koliko ne postoji pravda za Srbe i srpske žrtve

Predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske Anđelko Nosović kaže da je postalo degutantno koliko ne postoji pravda za Srbe i srpske žrtve.
Savez logoraša Republike Srpske - Foto: RTRS
Savez logoraša Republike SrpskeFoto: RTRS

Nosović je ocijenio kao zabrinjavajuće odbijanje Suda BiH da potvrdi optužnicu protiv 13 pripadnika takozvane Armije BiH za ratni zločin nad 56 srpskih civila u Јošanici kod Foče 1992. godine, čime je ova pravosudna ustanova potvrdila da je "pravno mučilište za Srbe".

- Ako pogledamo da su prvostepenom presudom oslobođeni ljudi, koji su činili zločine u jednom selu, nad nedužnim ljudima i da se takvi oslobode, to je toliko ironično i neljudski. Porazno je šta rade Kristijan Šmit, Tužilaštvo i Sud BiH. Veći je problem što se stvara atmosfera da se prave nove srpske žrtve - kaže Nosović za RTRS.

Istakao je da tzv. međunarodna zajednica uz pomoć domaćih "satelita" očigledno opet pravi situaciju da se slobodno mogu  zatvarati i progoniti Srbi, a za to niko neće biti kažnjen.

- Nisu kažnjavani ni do sada. Srpski narod mora biti osviješćen. Mora se shvatiti da se vodi rat protiv pravoslavnog naroda, samo što to nije zvanično objavljeno - kaže Nosović.