latinica  ћирилица
22/09/2023 |  12:49 ⇒ 16:41 | Autor: SRNA

Tunel kopale osobe iz Srbije i Crne Gore, povezanost sa licem iz Višeg suda

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić izjavio je danas da je riješen slučaj obijanja depoa Višeg suda u Podgorici, da imaju dokaze da su u kopanju tunela učestvovala četvorica državljana Srbije, kao i trag koji vodi ka nalogodavcima.
Filip Adžić - Foto: SRNA
Filip AdžićFoto: SRNA

- Riješili smo slučaj, imamo identifikovana lica koja su iskopala tunel. Većina lica dolazi iz Srbije, imali su pomagače iz Crne Gore - rekao je Adžić na konferenciji za novinare.

On je naveo da su u kopanju tunela učetvovali državljani Srbije Milan Marković, Veljko Marković, Dejan Јovanović i Vladimir Ervić.

Prema njegovim riječima, protiv četiri osobe podnesene su krivične prijave, kao i protiv još dvije za sada neidentifikovane osobe.

- Imamo još pet lica koja su učestvovala u ovoj krivičnoj radnji, ali nisu svi učestvovali u kopavanju tunela - rekao je Adžić.

On je naveo da postoji povezanost ove kriminalne organizacije sa jednom osobom iz Višeg suda, kao i povezanost sa licima u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija koje su povezane sa jednom kriminalnom organizacijom.

- Imamo trag koji nas vodi ka nalogodavcima ovog krivičnog djela - istakao je Adžić.

Tunel iskopan između depoa Višeg suda u Podgorici i obližnje zgrade otkriven je 11. septembra.