latinica  ћирилица
22/09/2023 |  13:17 ⇒ 13:17 | Autor: RTRS

Predložen pritvor zbog nasilničkog ponašanja

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka danas je predložilo Osnovnom sudu u Kotor Varošu da odredi mjeru pritvora za Dragu Popovića /39/ iz Kneževa zbog sumnje da je fizički napao maloljetnika i njegovu majku.
Okružno javno tužilaštvo Banjaluka - Foto: RTRS
Okružno javno tužilaštvo BanjalukaFoto: RTRS

Osumnjičeno lice je u srijedu, 20. septembra, oko 20.00 časova u Kneževu, u Ulici Dujka Komljenovića, fizički napao maloljetnog S.O. i njegovu majku S.O. koji su zadobili tjelesne povrede, te im je uputio ozbiljne prijetnje po život i tijelo, saopšteno je iz Okružnog tužilaštva Banjaluka.

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka nakon ispitivanja osumnjičenog lica predložio je određivanje mjere pritvora Osnovnom sudu u Kotor Varošu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje, sa dva krivična djela tjelesna povreda.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Kotor Varošu.