latinica  ћирилица
22/09/2023 |  17:30 ⇒ 19:40 | Autor: SRNA

Vulić: Šmit raspakuje Opšti okvirni sporazum za mir

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Paralamentarne skupštine BiH Sanja Vulić rekla je Srni da su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i narod koji živi u Srpskoj trajno opredijeljeni za poštovanje i primjenu Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH i da je jedino Kristijan Šmit taj koji ga raspakuje.
Sanja Vulić - Foto: Ustupljena fotografija
Sanja VulićFoto: Ustupljena fotografija

Vulićeva je, komentarišući zajedničku izjavu ambasadora Savjeta za implementaciju mira u BiH /PIK/ daju podršku Šmitu, poručila da bi članovi PIK-a trebalo da pokažu rezoluciju Savjeta bezbjednosti UN kojom je, navodno, potvrđena Šmitova uloga.

- Poštovani članovi samoproglašenog tijela bez osnova u Opštem okvirnom sporazumu za mir u BiH, sami znate, da postoji rezolucija Savjeta bezbjednosti pokazali biste je i prikazali u svim svjetskim medijima. Ne potcjenjujte nam inteligenciju ovakvim pisanijama i pozivanjem na odgovor generalnog sekretara UN. Mi tražimo dokaz, tražimo rezoluciju Savjeta bezbjednosti - navela je Vulićeva.

Ona je istakla da problem u BiH nisu Srbi, Republika Srpska, ni Milorad Dodik, nego čovjek koji pokušava razgraditi Dejtonski sporazum i koji ugnjetava i mrzi sprski narod, a riječ je o Šmitu.