latinica  ћирилица
22/09/2023 |  20:59 ⇒ 21:07 | Autor: RTRS

Popović najavio ulaganja u odbojku Srpske u iznosu od 120.000 KM (VIDEO)

Bliži se početak nove sezone u Premijer ligi BiH i Ligi Republike Srpske za odbojkaše i odbojkašice. "Ove godine, uložiće se 120 hiljada maraka u odbojku Srpske", ističe predsjednik Saveza Srpske Milutin Popović.
Odbojkaška utakmica - Foto: RTRS
Odbojkaška utakmicaFoto: RTRS

Iako su svi u određenim teškoćama u sportu i nema dovoljno novca uprkos naporima koje čine, finansijska situacija u Odbojkaškom savezu Republike Srpske je dobra, ističe Predsjednik odbojkaškog Saveza Srpske, Milutin Popović.

- Već smo realizovali nekoliko projekata, zahvljajući donacijama Odbojkaškog Saveza Srbije i kabineta Predsjednika Srpske - napominje Popović.

Popović je još jednom podsjetio da je u pojedinim federalnim medijima plasirana netačna informacija o finansiranju odlaska ženske odbojkaške reprezentacije BiH na Evropsko prvenstvo.

U Rimu je prije nekoliko dana održana Gala Svečanost, povodom 50 godina od osnivanja Evropske odbojkaške federacije, gdje su bili prisutni svi predsjednici kontinentalnih Saveza. Popović kaže da je saradnja na krovnom kuće evropske odbojke na zadovoljavajućem nivou.

Nova sezona u Premijer ligi BiH i Ligama Republike Srpske, počinje sedmog oktobra. Podsjetimo, da će BiH u kvalifikacijama za Ligu šampiona predstavljati dva kluba iz Republike Srpske, Radnik iz Bijeljine i Ženski odbojkaški klub Gacko.