latinica  ћирилица
22/09/2023 |  22:10 | Autor: TANЈUG

Terzić o slučaju "Tunel": Identifikovana žena, hapšenje je pitanje dana

Crnogorska policija identifikovala je ženu koja je, kako se sumnja, umješana u slučaj kopanja tunela do Višeg suda i pitanje je dana kada će ona biti uhapšena, izjavio je danas vršilac dužnosti direktora Uprave policije Nikola Terzić.
Policija Crne Gore - Foto: RTRS
Policija Crne GoreFoto: RTRS

- Objavljivanje fotografije ove žene pomoglo je da se jave građani i da sami daju informacije. Identifikovali smo je i trenutno imamo saznanja da nije napustila teritoriju Crne Gore i pitanje je samo dana njenog lociranja i lišavanja slobode - rekao je Terzić u Dnevniku TVCG.

On je pojasnio da ta osoba sa fotografije nije radnik, ni službenik Višeg suda, ali je to osoba koja ima određene veze sa jednim službenikom Višeg suda, prenijela je RTCG.

- Povezanost je isključivo između jednog službenika Višeg suda i osobe sa fotografije za kojom tragamo i koja je imala svoju ulogu u ovom kriminalnom delovanju - kazao je Terzić i pojasnio šta je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić rekao ranije danas.

Prema njegovim riječima, kada je ministar kazao da ima određene veze, to je širok pojam koji se može različito tumačiti, ne mora da znači da ima kriminalne veze, te veze mogu biti emotivne, rodbinske ili bilo koje druge što "ne mora da znači da postoji kriminalna povezanost, ali je zanimljivo što ova osoba ima određenu povezanost sa jednim licem iz Višeg suda".

Terzić je izjavio i da je ta osoba sa fotografije sa druge strane imala određenu povezanost sa licima iz kriminalnog miljea. On nije htio da kaže koja od dvije kriminalne organizacije iz Crne Gore stoji iza ove akcije.

- Lica čije fotografije su danas objavljene na presu nemaju, za sada po našim saznanjima, direktnu komunikaciju sa pripadnicima, odnosno sa visoko rangiranim članovina ove kriminalne organizacije. Definitivno, naša saznanja ukazuju na to da između ovih lica koja su kopala tunel i samih lica koji su naručili ovaj posao, imate nekoga ko je posrednik i nadam se u narednim danima da ćemo imati njegov identitet - kazao je Terzić.

Podzemni tunel, dugačak 30 metara, između depoa Višeg suda i stana u suterenu zgrade u centru Podgorice otkriven je 11. septembra.