latinica  ћирилица
23/09/2023 |  09:21 ⇒ 09:30 | Autor: TANЈUG

Grupa "Smak" dobila spomenik u centru Kragujevca (FOTO)

Grupa "Smak" dobila je spomenik na Trgu omladine u Kragujevcu, a četiri skulpture svečano su otkrivene u prisustvu članova benda Radomira Mihailovića Točka, Slobodana Stojanovića Kepe i Zorana Milanovića.
Grupa "Smak" dobila spomenik u centru Kragujevca (Foto: Tanjug) -
Grupa "Smak" dobila spomenik u centru Kragujevca (Foto: Tanjug)

Skulpture pokojnog pjevača Borisa Aranđelovića sa mikrofonom i čuvenim dairama, Točka sa gitarom, Kepe za bubnjevima i Zorana sa bas gitarom izvajala je umjetnica Katarina Tripković, a inicijativu za postavljanje spomenika pokrenuo je kragujevački Dom omladine.
Statue od bronze postavljene su ispred Doma omladine.

Slobodan Stojanović Kepa je rekao da je velika čast dobiti spomenik u gradu u kojem je bend počeo karijeru.

- Ovo je jedna kruna našeg rada i dokaz da je neko procijenio našu muziku onako kako smo mi željeli. Mi smo se uvijek trudili da sviramo što bolje i jako sam ponosan na sve to, pogotovo što se to dešava u Kragujevcu. Moglo je da se desi i u Beogradu, ali Kragujevac je naš grad - rekao je Kepa.

Zoran Milanović je rekao da je ovaj gest nešto o čemu su mogli da sanjaju i da je veoma ponosan što je član legendarnog benda.

- Mi smo uvijek bili skromni, tako da je ovaj spomenik možda čak i previše, ali nadam se da će imati efekta i na neke buduće generacije, da smo ipak ostavili veliki trag u muzici i jako sam srećan zbog toga - naveo je on.

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić istakao je da je grupa "Smak" jedan od najvećih simbola tog grada.

- Ideja je bila da spomenik bude na ovom prostoru zato što su oni počeli karijeru u Domu omladine i stvorili najveće hitove koje generacije pamte i danas pjevaju. Ove statue članova benda će biti i turistički veoma važne za Kragujevac, jer sigurno je da će svako ko dođe željeti da se fotografiše pored spomenika, ali i da se podsjetimo svi najvećeg benda sa prostora bivše Јugoslavije. Mi kao grad smo podržali inicijativu jer je naša dužnost da ih na ovaj način ispoštujemo - rekao je Dašić.

Veliki broj građana okupio se kako bi pozdravio članove benda i fotografisao se sa njima i pored njihovih statua, nakon čega su uživali u koncertu grupe "Smak plus".