latinica  ћирилица
23/09/2023 |  13:34 ⇒ 20:56 | Autor: RTRS

Nešić: Helez oscilacijama u ponašanju bruka cijelu zemlju (VIDEO)

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić smatra da ministar odbrane Zukan Helez svojim oscilacijama u ponašanju bruka, ne samo Savjet ministara i stranke "trojke", nego cijelu BiH.
Nenad Nešić - Foto: RTRS
Nenad NešićFoto: RTRS

Nešić je ocijenio da je Helez revoltiran jer su demontirane njegove laži da ima obavještajni podatak da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik priprema bjekstvo u inostranstvo.

- Kada su laži demontirane, on kaže da to nije podatak Obavještajno-bezbjednosne agencije /OBA/, niti drugih agencija iz BiH. Helez sada kaže da sarađuje sa stranim obavještajnim agencijama, što je ozbiljno krivično djelo. Sam je implicitno priznao da ovakve dezinformacije plasira za interes stranih obavještajnih službi, za šta naš Krivični zakon propisuje kaznu od jedne do 10 godina zatvora - istako je Nešić.

On je naveo da je Helez "stara sudska mušterija", te da će mu iskustvo pred sudovima dobro doći u predstojećim procesima.

- Idikativno je da uoči svakog sastanka partnera koji čine Savjet ministara Helez istupima truje atmosferu. On je najveći protivnik EU i ima mnogo razloga da sumnjam da radi za najradikalnije islamiste - rekao je Nešić.

On je naveo da se ni druge Helezove izjave ne mogu smatrati racionalnim, poput onih o ratnim planovima "A" i "B", zahtjeva za izdvajanje milijardu KM za kupovinu oružja, kao i prijetnji predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara.

- Između mene i Heleza postoji nepremostiva razlika. To nije ni vjerska ni politička razlika, nego ljudska. Nenad Nešić javno kaže sve što misli i isto govori i sa upaljenim i sa ugašenim kamerama. Zukan Helez je najveći mogući poltron kada nema kamera, dok se pred kamerama junači, a onda nam se izvinjava kako je to, navodno, zbog birača jer ih gazi SDA - rekao je Nešić.

Komentarišući Helezove izjave o njemu i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, Nešić je rekao da se Helez na sjednicama Savjeta ministara divi Dodiku i žali što Bošnjaci nemaju takvog lidera, a pred kamerama bi se obračunavao sa Dodikom.

- Dok me pri susretima oslovljava "Neške" i "brate", pred kamerama me optužuje da koristim narkotike - naveo je Nešić i poručio da će Helez na sudu imati priliku da dokaže svoje tvrdnje.