latinica  ћирилица
23/09/2023 |  18:18 ⇒ 21:46 | Autor: SRNA

Grad pogodio Frušku goru, RHMZ upozorava na obilne padavine i olujni vjetar

Grad veličine manjeg oraha padao je na Fruškoj gori nekoliko minuta, a Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje na nepogode i naglu promjenu vremena krajem dana i sutra na području Srbije.
Grad - Foto: RTRS
GradFoto: RTRS

U upozorenju se navodi da će naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom, padom temperature i pojačanim sjeverozapadnim vjetrom danas poslije podne i uveče zahvatiti sjeverne i zapadne krajeve Srbije, a krajem dana, i tokom noći, kao i sutra proširiti na ostale krajeve Srbije uz intenziviranje padavina.

Za sutra je prognozirana i pojava lokalno kratkotrajnih vremenskih nepogoda praćenih gradom, olujnim vjetrom i velikom količinom padavina.

Obilne padavine u Bačkoj i Sremu očekuju se danas poslije podne i uveče, u ostalim krajevima sutra, posebno u drugom dijelu dana, od 40 do 80 litara po metru kvadratnom, a lokalno i oko 100 za 24 časa, što predstavlja mjesečnu količinu padavina.

Naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, padom temperature i pojačanim sjeverozapadnim vjetrom koje će večeras i tokom noći zahvatiti područje Beograda intenziviraće se sutra, pa se u pojedinim dijelovima grada očekuju kratkotrajne nepogode sa obilnim padavinama od 30 do 60 litara po metru kvadratnom za 24 časa, lokalno i više.