latinica  ћирилица
23/09/2023 |  20:00 ⇒ 20:00 | Autor: SRNA

Cicović: Subotica uvijek otvorena za saradnju sa Srpskom

Šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović ocijenio je veoma uspješnim današnji sastanak delegacije Republike Srpske sa predstavnicima Subotice u okviru manifestacije "Dani Srpske u Srbiji", ističući da je izuzetno važno to što su u razgovoru učestvovali akademici iz Srpske.
Mlađen Cicović - Foto: RTRS
Mlađen CicovićFoto: RTRS

- Prezadovoljni smo razgovorom, pogotovo što su učestvovali i članovi Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske /ANURS/ koji su prenijeli sve ono što Srpska radi i što želi da radi kada je riječ o naučnoj saradnji sa Srbijom - rekao je Cicović novinarima u Subotici gdje se danas je održan sastanak

On je dodao da je razgovarano o dosadašnjoj saradnji Srpske i Srbije i onome što predstoji kako bi ona bila još bolja.

- Subotica je grad u koji su Republika Srpska i Predstavništvo koje je zaduženo da podstiče saradnju lokalnih zajednica iz Srpske i Srbije uvijek dobrodošli. Predstavništvu su ovdje uvijek bila otvorena vrata i sa Suboticom smo organizovali veliki broj manifestacija koje su bile u funkciji promocije privrede, kulture, nauke, umjetnosti i svega što je Srpska željela ovdje da predstavi - istakao je Cicović.

On je podsjetio da se programi manifestacije "Dani Srpske u Srbiji" od 2015. godine realizuju svake godine i u Subotici.

- Ove godine će biti predstavljena dva programa - predstavićemo sjajnu ediciju ANURS-a "Održivi razvoj i upravljanje prirodnim resursima Republike Srpske", a potom će u Gradskoj kući koncert održati banjalučka Etno-grupa "Trag" - naveo je Cicović.

Gradonačelik Subotice Stevan Rakić rekao je da mu je izuzetna čast što je Subotica jedan od 11 gradova u kojima se održava manifestacija "Dani Srpske u Srbiji".

- Subotica ima izvanrednu saradnju sa Republikom Srpskom i svim njenim institucijama u svim oblastima društvenog života - rekao je Rakić i ukazao na to da je u toj saradnji ogromnu podršku i pomoć imao od Cicovića kao šefa Predstavništva Srpske u Srbiji, te da je svake godine podizana na viši nivo saradnja lokalne samouprave grada Subotice sa Republikom Srpskom.

On je dodao da su večeras na prijemu za akademike imali veoma konstruktivan razgovor o budućoj saradnji, te da je primio komplet knjiga ANURS-a, što za njega predstavlja veliku čast.