latinica  ћирилица
24/09/2023 |  08:41 ⇒ 15:52 | Autor: RTRS

Dodik: Srpska prihvata dejtonsku BiH a ne antidejtonsku koju pokušavaju da nametnu pojedini ambasadori

Republika Srpska je potpisala i prihvata dejtonsku BiH, a ne nekakvu antidejtonsku kakvu pokušavaju da nam nametnu pojedini nedobronamjerni ambasadori - napisao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na svom Instagram nalogu.
Milorad Dodik (Foto: predsjednikrs.net/Dona Katušić) - Foto: RTRS
Milorad Dodik (Foto: predsjednikrs.net/Dona Katušić)Foto: RTRS

Dodao je da je Republika Srpska potpisala i prihvata dejtonsku BiH, a ne nekakvu antidejtonsku kakvu pokušavaju da nam nametnu pojedini nedobronamjerni ambasadori.

      View this post on Instagram

A post shared by Milorad Dodik (@mdodik.official)

- Ta dejtonska BiH podrazumijeva dva entiteta i tri konstitutivna naroda, Republiku Srpsku sa 49 odsto i Federaciju sa 51 odsto teritorije. Tako je potpisano i još uvijek negdje imam nade da takva BiH može da bude održiva - naveo je Dodik.

Dodik je podsjetio da je tokom sedmice na manifestaciji Dani Srpske u Srbiji naglasio da su Srbi u Republici Srpskoj i Srbiji jedan narod, jedna nacija, vjera i identitet i da bez obzira na granice i formalnosti ne smijemo da se odreknemo sebe.

- Tokom nedjelje prisustvovao sam i osveštanju parohijskog hrama Pokrova Presvete Bogorodice u Laktašima, kao i osveštanju Sabornog hrama Rođenja Presvete Bogorodice u Zvorniku - naveo je Dodik.