latinica  ћирилица
24/09/2023 |  08:48 | Autor: RTRS

Oprez zbog mokrih kolovoza, magle i odrona

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH kolovozi su jutros mokri i klizavi, magla smanjuje vidljivost duž rijeka, a na dionicama u usjecima povećana je opasnost od odrona, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Mokri kolovozi - Foto: RTRS
Mokri kolovoziFoto: RTRS

Zbog radova na mostu "Bogdanovac" izmijenjen je režim saobraćaja na auto-putu Gradiška-Banjaluka i postavljena je signalizacija koja će do 15. novembra regulisati saobraćaj.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Јohovac do Vukosavlja, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Јohovac. Izmjena režima saobraćaja je i na petlji Rudanka, zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac, radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor, do 31. decembra biće izmjena u odvijanju saobraćaja.

Na dionici regionalnog puta Rača-Vršani izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, radi regulisanja ulaza i izlaza vozila gradilišta, koja su angažovana na izgradnji dionice auto-puta Rača-Bijeljina.

Do 20. oktobra, zbog sanacionih radova, biće izmijenjeno odvijanje saobraćaja na dionici magistralnog puta Јohovac-Rudanaka-Doboj, i na dionici regionalnog puta Razboj-Rudanka. Radovi su u toku na spoju magistralnog i regionalnog putnog pravca u naseljenom mjestu Rudanka.

Zbog sanacije klizišta saobraćaj se na dionici Foča-Goražde u mjestu Filipovići, na liniji razgraničenja, odvija otežano, jednom trakom, urađenom privremenom zaobilaznicom u dužini 150 metara, uz postavljenu signalizaciju.

Zbog rehabilitacije magistralnog puta Gradiška-Nova Topola-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan-Nova Topola, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, kao i zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Za vrijeme rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog bušenja i miniranja na kamenolomu "Grapska-Kostajnica" u mjestu Kostajnica, grad Doboj, biće privremene obustave saobraćaja na dionici regionalnog puta Doboj-Modriča, u mjestu Kostajnica do 20. decembra.

Zbog bušenja i miniranja na kamenolomu Šahin Kamen biće privremena obustava saobraćaja na dionici regionalnog puta Doboj-Maglaj, u mjestu Trbuk, grad Doboj do 30. septembra, između 11.00 i 15.00 časova, na način da će radovi trajati u toku jednog dana do 15 minuta.

Na regionalnom putu Razboj-Rudanka, na lokaciji prevoj Ljeskove vode, zbog radova, saobraćaj se odvija usporeno.

Do kraja godine obustavljen je saobraćaj za sva vozila i pješake u Banjaluci u Ulici put srpskih branilaca, u zoni mosta preko Široke Rijeke, zbog rekonstrukcije mosta preko Široke Rijeke, odnosno izgradnje novog mosta. Za vrijeme obustave, teretni saobraćaj će biti preusmjeren na brzi put Banjaluka-Laktaši.

Na magistralnom putu na ulazu u Hadžiće zatvorena je jedna traka, pa se na ovom lokalitetu saobraćaj odvija uz regulaciju semafora. Za ulazak u Hadžiće koriste se alternativni pravci, u oba smjera.

Zbog slijeganja puta na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 kilometara na čas.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.