latinica  ћирилица
24/09/2023 |  11:29 ⇒ 11:30 | Autor: SRNA

Orlić: Kurti potrčao da optuži Srbe za ubistvo policajca

Predsjednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić rekao je da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti odmah prvi pojurio da optuži Srbe za događaje u Banjskoj, u Leposaviću, gdje je jedan policajac prištinske policije ubijen, a drugi ranjen.
Vladimir Orlić (Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ) -
Vladimir Orlić (Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ)

- Kurti je pojurio prvi da optuži Srbe, da kaže da je to neka organizovana ne znam šta akcija i da su to profesionalci izveli. Sigurno ih je u međuvremenu lično već legitimisao pa zna ko su i šta su. Dakle, jasno vam je sve - rekao je Orlić za Prvu TV i istakao da bi svako ozbiljan prvo vidio šta se dešava, pa potom komentarisao šta se desilo.

On je naglasio da svi znaju da nasilje odgovara isključivo Kurtiju i da je sve što je Kurti radio prethodnih mjeseci, sa najbrutalnijim mogućim terorom koji je sprovodio nad golorukim srpskim narodom, radio upravo zato što je želio otvorenu eskalaciju i da izazove neko nasilje.

Orlić smatra da je jasno ko jedini može da bude zadovoljan u slučaju bilo kakvog sukoba, a pogotovo ako to podrazumijeva i ljudske žrtve.

Policija u Prištini saopštila je da je noćas u selu Banjska u Leposaviću izvršen napad na policijsku jedinicu, u kojem je jedan njen pripadnik ubijen, a drugi ranjen.