latinica  ћирилица
24/09/2023 |  12:07 ⇒ 12:08 | Autor: RTRS

Patrijarh Porfirije: Dodik razumije značaj i smisao crkve i institucije na čijem je čelu

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije izrazio je uvjerenje da će brigom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i svih Srba uskoro biti završena i osveštana Saborna crkva Svete Trojice u Mostaru, kako bi se u nju slivali vjernici.
Patrijarh Porfirije - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Patrijarh PorfirijeFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Srpski patrijarh je istakao da se Dodik trudi koliko god može i razumije značaj i smisao Crkve i institucije na čijem je čelu.

- Da se ovdje slivamo kao u priči sepet trešanja, kao trešnje, kao blagouhani miris u ovaj hram, i da postajemo ono što su trešnje u jednoj korpi, jedna familija, i ta jedna jedinstvena porodica - Srpska pravoslavna crkva i srpski pravoslavni narod, znajući ko je i šta je i šta mu je cilj, može istinski, otvorenog srca da grli sve druge narode - dodao je patrijarh.

Patrijarh Porfirije blagoslovio je Njegovo preosveštenstvo episkopa zahumsko-hercegovačkog i primorskog Dimitrija i poželio da mu Gospod da snage da zajedno sa svojim narodom budu ono što ste bili u prošlosti dalekoj i novijoj - jaka i snažna pravoslavna crkva i srpski narod svima za ugled i ponos.