latinica  ћирилица
24/09/2023 |  13:00 ⇒ 21:01 | Autor: RTRS

Dodik: Nema daljeg kretanja dok ne budu riješena pitanja Ustavnog suda BiH i Izbornog zakona (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Mostaru da su svi partneri u vlasti na nivou BiH za neko kretanje, ali da to neće biti moguće dok se ne riješe dva pitanja - Ustavni sud BiH i Izborni zakon.
Milorad Dodik (Foto: predsjednikrs.net/Dona Katušić) - Foto: RTRS
Milorad Dodik (Foto: predsjednikrs.net/Dona Katušić)Foto: RTRS

- Epicentar svih razgovora biće Ustavni sud BiH i Izborni zakon. Nećemo moći dalje da se krećemo dok ta dva pitanje ne riješimo. Svi smo mi za neko kretanje, ali ono što moramo da uradimo jeste da rješavamo probleme, a ne samo zainteresovani sa jedne strane - izjavio je Dodik novinarima.

Dodik je uoči koordinacionom sastanku partnera u vlasti na nivou BiH SNSD-a, HDZ-a BiH i stranaka "trojke" koji će biti održan sutra u Mostaru naglasio da to nije nikakva prijetnja i da ne može to da se samo jednima rješava problem, a drugi da se ignorišu.

- Mislim da smo pokazali kroz podršku pet zakona koje smo imali u posljednje vrijeme da smo ozbiljni u tome. Naš odnos prema međunarodnom faktoru u BiH je jasan, ali je jednako loše što dio strukture u BiH misli da intervencionizmom mogu da riješe neke stvari - zključio je Dodik.