latinica  ћирилица
24/09/2023 |  16:50 | Autor: RTRS

Banjaluka 8. oktobra domaćin maratona i polumaratona

Banjaluka će početkom oktobra deveti put biti domaćin polumaratona u organizaciji Trkačko-rekreativnog kluba TRK.
Banjaluka-polu-maraton - Foto: RTRS
Banjaluka-polu-maratonFoto: RTRS

Ujedno će na ulicama Banjaluke treći put biti održana maratonska trka, na kojoj će učestvovati i nekoliko elitnih takmičara.

- Akcenat, kao i svake godine, dajemo prije svega na masovnost, a pozivamo i publiku da u što većem broju pozdravi takmičare - rekao je direktor trke, Vladimir Selec, u razgovoru za Radio Republike Srpske.

Start maratonske trke zakazan je za nedjelju, 8. oktobra, u 10 časova i 30 minuta.

- Staza vodi takmičare kroz najljepše dijelove Banjaluke, a uz to smo nastojali da što manje ometamo odvijanje saobraćaja. Biće tu nekoliko različitih trka, za koje se nadamo da će biti još masovnije nego ranije - dodaje Selec.

Biće održana i trka od 10 kilometara, štafetna trka, a novost je da će Bambini maraton, na kojem učestvuju najmlađi, ovog puta biti održan istog dana kada i ostale trke, istakao je Selec.

- Svi koji žele mogu da se prijave za trku zadovoljstva, koja će imati humanitarni karakter, i zadatak da se pomogne Udruženju 4 plus, koje čine roditelji sa četvoro i više djece - kaže direktor trke.

Ove godine, dan prije maratona, 7. oktobra, biće održana i Druga međunarodna trkačka konferencija, u organizaciji Svjetske maratonske federacije.