latinica  ћирилица
25/09/2023 |  07:49 ⇒ 17:21 | Autor: RTRS

"Dani Srpske u Srbiji" u Čačku i Bajinoj Bašti

Manifestacija "Dani Srpske u Srbiji" nastavlja se danas u Čačku i Bajinoj Bašti gdje će publici biti predstavljen bogat i raznovrstan program, najavljeno je iz Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.
"Dani Srpske u Srbiji" -
"Dani Srpske u Srbiji"

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović ugostiće delegaciju Republike Srpske u gradskoj upravi.

U delegaciji Srpske biće šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović, generalni sekretar Akadamije nauka i umjetnosti Republike Srpske Drago Branković, akademici Novo Pržulj i Zoran Govedar, kao i savjetnici u Predstavništvu Srpske u Srbiji Јelena Kusmuk i Tanja Duvnjak.

U amfiteatru Agronomskog fakulteta ANURS promovisati ediciju "Održivi razvoj i upravljanje prirodnim resursima Republike Srpske".

O ediciji će govoriti akademici Branković, Pržulj i Govedar, a promociji će prisustvovati Cicović.

Program u Čačku  koncertom banjalučke grupe "One tri" u Kulturnom centru.

U Bajinoj Bašti u ustanovi "Kultura" u 20.00 časova biće održan koncert muzičkog sastava "Katera" iz Istočnog Sarajeva.

Prethodnih dana Omladinski centar "Drina" iz Bajine Bašte, uz podršku opštine, priredio je izložbu "Arheološki muzej Rimski municipijum Skelani Srebrenica" i promocije tri knjige.

Riječ je o knjigama "Skupo plaćena pobeda" Srebrenica 1992-1995. autora Cvetka Stojkanovića, "Zločin genocida nad Srbima u Srebrenici u Drugom svetskom ratu" čiji je autor Draga Mastilović i "Zločini okupatora kroz zbirku dokumenata iz arhiva zemaljske komisije BiH za utvrđivanje zločina okupatora i njihovih pomagača" autora Danijele Mrde.

U okviru dopunskog programa "Dana Srpske u Srbiji" u Bajinoj Bašti pozorište "DIS" iz Banjaluke izvelo je predstavu "Magareće godine".

Programi 11. manifestacije "Dani Srpske u Srbiji" završavaju se sutra svečanim zatvaranjem u Narodnom pozorištu u Nišu.