latinica  ћирилица
25/09/2023 |  10:29 ⇒ 11:32 | Autor: RTRS

Bratunac obilježava Dan opštine; Prisustvuje i Višković (FOTO)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković prisustvuje u Bratuncu obilježavanju Dana opštine.
Višković - Foto: RTRS
ViškovićFoto: RTRS

Višković prisustvuje svečanoj sjednici Skupštine opštine Bratunac, a potom i otvaranju nove zgrade Opštinske uprave.

Na sjednici Skupštine opštine biće uručene opštinske nagrade i priznanja pojedincima i kolektivima zaslužnim za razvoj i afirmaciju ove lokalne zajednice, kao i najboljim studentima iz ove lokalne zajednice.

Odbornici Skupštine opštine Bratunac donijeli su odluku da premijeru Viškoviću bude dodijeljena Plaketa opštine za doprinos u investicijama i infrastrukturnim projektima koji doprinose razvoju ove lokalne zajednice.

Odlučeno je da predsjednicima Republike Srpske i Srbije Miloradu Dodiku i Aleksandru Vučiću bude dodijeljeno posebno priznanje - Ključ grada sa poveljom počasni građanin ove lokalne zajednice.

Radovan Višković

Potom slijedi otvaranje nove zgrade opštinskog administrativnog centra, nakon čega će biti otvorena izložba fotografija i dokumenata pod nazivom "Diplomata Petra Prvog Velikog, Sava Vladislavić Raguzinski" o ovom znamenitom Srbinu na ruskom dvoru.

U 18.30 časova, u okviru tradicionalnih, petih "Bratunačkih duhovnih večeri", biće održan koncert bratunačkog hora "Ludmer" i gostiju tog hora iz drugih sredina.

Skupština opštine Bratunac je 2006. godine utvrdila da se 25. septembar obilježava kao Dan ove opštine, jer se ime Bratunca, kao opštinskog centra, prvi put pominje 25. septembra 1927. godine, kada su održani prvi opštinski i poslanički izbori u ovom mjestu.