latinica  ћирилица
25/09/2023 |  10:57 ⇒ 10:57 | Autor: RTRS

Uhapšena dva lica kod kojih je pronađena marihuana i spid

Dobojska policija uhapsila je lica čiji su inicijali S.S. iz ovog grada i V.K. iz Tešnja kod kojih je pronašla oko 20 grama marihuane i tri grama spida, saopšteno je iz dobojske Policijske uprave.
PU Doboj - Foto: SRNA
PU DobojFoto: SRNA

Ova lica su legitimisana juče, a tokom pretresa oduzeto je 10 paketića sa marihuanom ukupne težine od 17,9 grama i jedan smotuljak od 1,9 grama marihuane, kao i dva paketića sa "spidom" ukupne težine od tri grama.

Iz policije su naveli da postoji osnov sumnje da su S.S. i V.K. izvršili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Policija je u subotu, 23. septembra, tokom kontrole automobila kojim je upravljalo lice M.M. sa područja Doboja, kod suvozača A.V. iz ovog grada uočila vrećicu u kojoj se nalazila vaga za precizno mjerenje i više paketića sa spidom.

Tokom pretresa vozača, suvozača i lica R.Ž. iz Doboja koje se nalazilo u vozilu, te porodične kuće koju za stanovanje koristi A.V. policija je oduzela tri paketića marihuane ukupne težine od 2,4 grama, 15 paketića sa spidom ukupne težine od 37,6 grama, te ručno spravljena cigaretu - džoint ukupne težine od jedan gram.

Pronađena je i vrećica u kojoj se nalazilo pet tableta ekstazija ukupne težine 2,3 grama, digitalna vaga za precizno mjerenje i drugi predmeti koji su namijenjeni za pakovanje i konzumiranje opojne droge.

Po kompletiranju i dokumentovanju predmeta protiv lica inicijala A.V. Okružnom tužilaštvu Doboj biće dostavljen izvještaj o izvršenim krivičnim djelima neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i omogućavanje uživanja opojnih droga.