latinica  ћирилица
25/09/2023 |  11:31 ⇒ 18:17 | Autor: RTRS

Na Dan opštine Bratunac dobio novu zgradu administrativnog centra (FOTO/VIDEO)

Na Dan opštine, Bratunac je dobio novu zgradu administrativnog centra. Za njenu izgradnju sredstva od 3,2 miliona izdvojile su vlade Republike Srpske, Srbije i lokalna zajednica.
Bratunac - Foto: RTRS
BratunacFoto: RTRS

Predsjednici Srpske i Srbije Milorad Dodik i Aleksandar Vučić za podršku i doprinose u realizaciji kapitalnih projekata na području ove opštine dobili su posebno priznanje - Ključeve grada sa poveljom počasnih građana Bratunaca.

Premijeru Viškoviću dodijeljena je Plaketa opštine za doprinos u investicijama i infrastrukturnim projektima koji doprinose razvoju ove lokalne zajednice. Viškoviću je priznanje uručio načelnik opštine Lazar Prodanović.

Predsjednicima Republike Srpske i Srbije Miloradu Dodiku i Aleksandru Vučiću dodijeljeno je posebno priznanje - Ključ grada sa poveljom počasni građanin ove lokalne zajednice.

Na sjednici Skupštine uručene su opštinske nagrade i priznanja pojedincima i kolektivima zaslužnim za razvoj i afirmaciju ove lokalne zajednice, kao i najboljim studentima iz ove lokalne zajednice.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i načelnik Bratunca Lazar Prodanović svečano otvorili novu zgradu opštinskog administrativnog centra u koji je ukupno uloženo 3.200.000 KM.

Nova zgrada opštinske administracije ima površinu 2.500 metara kvadratnih i u njoj će biti smještene sve službe ove lokalne zajednice.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da, nakon izgradnje novog administrativnog centra u Bratuncu, slijedi još jedan veliki posao – izgradnja obilaznice koja će znatno rasteretiti saobraćaj i olakšati život stanovnicima Bratunca.

Višković je istakao da je opština Bratunac, koja je poslije Zvornika najveća lokalna zajednica u regiji Birač, veoma značajna u svakom pogledu za Republiku Srpsku.

- Imamo danas i tu sreću i čast da poklonimo građanima opštine Bratunac i novi administrativni centar koji će, nadam se, unaprijediti, olakšati život svih građana koji ovdje žive da što brže i što lakše zadovolje sve svoje potrebe. To je ono što ostaje zabilježeno - rekao je Višković.

Načelnik Bratunca Lazar Prodanović rekao je danas da je njegov cilj da ova lokalna zajednica bude prosperitetna i da iz kategorije nerazvijenih bude svrstana među razvijene opštine.

Prodanović je na otvaranju nove zgrade opštinskog administrativnog centra rekao da, kao načelnik, želi funkcionalnu administraciju u službi svih građana.

- Ovaj objekat nas obavezuje na bolji rad i brži razvoj do kojeg želimo da dođemo. Realizovaćemo još niz projekata u saradnji sa Vladom Republike Srpske i drugim nivoima vlasti - rekao je Prodanović i dodao da je riječ o izgradnji obilaznice oko Bratunca, slobodne industrijske zone i obdaništa.