latinica  ћирилица
25/09/2023 |  12:14 ⇒ 13:59 | Autor: RTRS

Kremlj prati napetu i potencijalno opasnu situaciju na KiM

Kremlj pažljivo prati napetu i potencijalno opasnu situaciju na Kosovu i Metohiji i svjedoči tradicionalno pristrasnom stavu protiv Srba, rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Moskva - Foto: RTRS
MoskvaFoto: RTRS

- Situacija je ekstremno teška. Na Kosovu vidimo tradicionalno prilično pristrasan stav protiv Srba. To je tako tradicionalno neuravnotežena linija. Situacija tamo je, zaista, veoma napeta i potencijalno opasna. Pažljivo pratimo - naglasio je Peskov komentarišući jučerašnje događaje u Banjskoj.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da su trojica Srba sa Kosova i Metohije stradala u selu Banjska, od kojih dvojica od snajperske vatre sa velike udaljenosti, a postoji bojazan da je ubijen još jedan.

- U 2.46 časova grupa Srba sa Kosova postavila je dva kamiona kao barikade u Banjskoj na sjeveru Kosova, zatim je došla kosovska policija koja je pokušala da ih ukloni. Nakon toga došlo do sukoba sa Srbima u kojem je ubijen policajac Afrim Bunjaku i ranjeno još jedno lice - rekao je Vučić.

On je naveo da se u Banjskoj dogodilo to da su se Srbi sa Kosova i Metohiji pobunili ne želeći više da trpe teror premijera samoproglašenog Kosova Aljbina Kurtija.