latinica  ћирилица
25/09/2023 |  12:40 ⇒ 16:29 | Autor: SRNA

Stevandić: Povučen Prijedlog zakona o nepokretnoj imovini radi dodatnog usaglašavanja

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da je Prijedlog zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti povučen sa dnevnog reda sutrašnjeg zasjedanja parlamenta Srpske radio dodatnog usaglašavanja.
Nenad Stevandić - Foto: RTRS
Nenad StevandićFoto: RTRS

- Prijedlog je povučen radi dodatnog uslaglašavanja. Pravo Vlade Republike Srpske jeste da predlaže materijale, povlači ih ili odgađa njihovo razmatranje za iduću sjednicu - pojasnio je Stevandić.

On je dodao da će obavijestiti poslanike Narodne skupštine kada Vlada Srpske povuče ovaj prijedlog zakona, navodeći da će prije početka sutrašnjeg zasjedanja parlamenta Srpske biti održan ad hok kolegijum Narodne skupštine.

- Kada Vlada povuče neki materijal ja obavijestim poslanike, ali mi ćemo imati kolegijum u 9.30 časova. Uvijek prije skupštine mi imamo neki mali ad hok kolegijum - rekao je Stevandić za Srnu.

Prijedlogom zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti, koji se po hitnom postupku trebao naći na dnevnom redu sutrašnje sjednice Narodne skupštine, reguliše se svojina na toj imovini koja služi kao sredstvo vršenja i sprovođenja javne vlasti, a koriste je subjekti koji vrše tu vlast od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, navodi se u obrazloženju ovog prijedloga zakona.