latinica  ћирилица
25/09/2023 |  12:48 ⇒ 12:49 | Autor: SRNA

Selak: Kurtijev teror - izvor svih problema

Predsjednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak izjavio je da premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti i njegov teroristički režim čine sve da izazovu krizu neslućenih razmjera koja bi završila novim egzodusom Srba.
Goran Selak - Foto: Ustupljena fotografija
Goran SelakFoto: Ustupljena fotografija

- Najprije izražavam saučešće porodicama poginulih Srba na sjeveru Kosova i Metohije koji nisu mogli više da trpe svakodnevnu represiju u režiji Kurtija i njegove terorističke grupe kojoj je krajnji cilj izazivanje velikih nemira i pogrom srpskog stanovništva - izjavio je lider SPS-a povodom jučerašnjih oružanih sukoba na sjeveru Kosova i Metohije, u rejonu Banjske kod Zvečana, gdje su poginuli troje Srba i jedan pripadnik tzv. kosovske policije.

On je istakao da je uvjeren da će Srbija zaštititi svoje građane, koji samo žele mir i normalan život na svojim vjekovnim ognjištima.

- Licemjerje međunarodne zajednice, koja je ćutala nakon ranjavanja srpskih dječaka koji su išli po badnjake, a sada jednoglasno osuđuju Srbe koji samo brane svoje živote, postaje neizdrživo. Vrijeme je da se ti zaštitnici ljudskih prava i sloboda uključe u rješavanje problema, ali ne jednostrano kao do sada, već nepristrasno i na osnovu golih činjenica. Srpski narod na Kosovu i Metohiji je najugroženiji narod u Evropi - poručio je Selak.