latinica  ћирилица
25/09/2023 |  13:30 ⇒ 14:35 | Autor: RTRS

Parking u Banjaluci skuplji od sljedeće sedmice; Pogledajte nove cijene

Vozači u Banjaluci će od sljedeće sedmice parkiranje plaćati skuplje nego sada, rekao je za RTRS gradski menadžer Bojan Kresojević.
Parking - Foto: RTRS
ParkingFoto: RTRS

Istakao je da neće biti promjene zona.

- Došlo je do manjih izmjena u odnosu na prethodne cijene parkiranja u korist građana, ali su cijene uglavnom korigovane na više - istakao je Kresojević.

U pravilniku je navedeno da će cijena parkiranja na parkiralištima u nultoj i prvoj tarifnoj zoni iznositi dvije marke za sat vremena parkiranja, a do sada je u ovim zonama koštala jednu KM.

Cjelodnevna karta za parkiranje u ovim zonama iznosiće sedam KM umjesto dosadašnjih pet.

Cijena parkiranja u drugoj tarifnoj zoni iznosiće jednu KM za svaki započeti čas parkiranja, umjesto dosadašnjih 0,50 KM, a cjelodnevna karta za parkiranje iznosiće pet KM, umjesto dosadašnje tri KM.

Cijena mjesečne parking karte, koja se može koristiti na svim parkiralištima, osim u nultoj tarifnoj zoni i javnoj garaži u ulici Aleja Svetog Save blok "D", iznosiće 100 KM, a godišnje 1.000 KM. Taj iznos se neće mijenjati u odnosu na trenutnu situaciju, ali ima korekcija u drugoj zoni.

Cijena mjesečne parking karte koja se može koristiti samo na parkiralištima u drugoj tarifnoj zoni iznosiće 60 KM, u odnosu na sadašnjih 40 KM, a godišnja će iznositi 600 KM, što je za 200 KM više u odnosu na sadašnjih 400 KM.

Stanari zgrada trenutno plaćaju povlaštene karte u jedinstvenom iznosu, 10 KM mjesečno ili 50 KM godišnje i taj iznos se neće u budućnosti mijenjati.

Nove cijene definisane su Pravilnikom o uslovima, načinu korišćenja, organizaciji, načinu naplate i kontrole parkiranja na javnim parkiralištima na kojima je uvedena naplata parkiranja na području grada Banjaluke koji je objavljen krajem prošle sedmice u Službenom glasniku Republike Srpske.

Ovaj pravilnik stupa na snagu osam dana od dana objavljivanja, a objavljen je u Službenom glasniku Republike Srpske 22. septembra.