latinica  ћирилица
25/09/2023 |  13:58 ⇒ 19:34 | Autor: RTRS

Cvijanović: Kurti glavna prijetnja miru i stabilnosti na Zapadnom Balkanu

Odavno je već jasno da je premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti glavna prijetnja miru i stabilnosti na Zapadnom Balkanu. On je čovjek konflikta i nasilja, a ne mira i dijaloga, rekla je srpski član Predsjendištva Željka Cvijanović.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

Istakla je da je jasno da brutalnim terorom nad Srbima sa Kosmeta, Kurti mjesecima nastoji izazvati sukob, kako bi obesmislio dijalog i izbjegao sprovođenje potpisanih sporazuma.

- Umjesto Zajednice srpskih opština, Srbi su od Kurtija dobili svakodnevna hapšenja, maltretiranja, prebijanja i rafalnu paljbu na maloljetnu djecu koja obilježavaju pravoslavne praznike. Neograničeno je licemjerje pojedinih zapadnih zemalja koje mjesecima prećutno, a neki čak i otvoreno, odobravaju Kurtijev teror nad Srbima - naglasila je Cvijanovićeva.

Iskazala je punu podrška našim sunarodnicima u južnoj srpskoj pokrajini, u njihovoj odlučnoj namjeri da, uprkos teroru privremenih prištinskih institucija, opstanu na svojim vjekovnim ognjištima.

- Podrška rukovodstvu Srbije i njegovim nadljudskim naporima da odgovornom politikom sačuva vitalne nacionalne i državne interese Srbije, a prvenstveno naš narod na Kosovu i Metohiji - zaključila je Cvijanovićeva u saopštenju za javnost.