latinica  ћирилица
25/09/2023 |  14:31 ⇒ 15:33 | Autor: RTRS

Od 1. oktobra pojeftinjenje velikog broja namirnica

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da će od 1. oktobra pojeftiniti veliki broj namirnica u Srpskoj.
Trgovina-namirnice - Foto: RTRS
Trgovina-namirniceFoto: RTRS

Višković je rekao da je za pravljenje spiska namirnica koje će pojeftiniti nadležno Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske.

- Značajan broj namirnica u Republici Srpskoj, u većini marketa i trgovinskih lanaca biće sa oznakom vidno obilježeno kao jeftinija roba, gdje će biti marža proizvođača, distributera i trgovca nula. Naši građani će plaćati te namirice prema proizvodnoj cijeni - rekao je Višković.

SRPSKA SE ZADUŽUЈE U SKLADU SA ZAKONIMA I SKUPŠTINSKIM ODLUKAMA

Višković je rekao da se Srpska zadužuje u skladu sa važećim zakonima, propisanim granicama i odlukama Narodne skupštine, te da je do danas 250 miliona KM više sredstava otplatila nego što se zadužila.

- Možete nas voljeti ili ne, ali to su činjenice - rekao je Višković.

Istakao je da su ukupno zaduženje Srpske, kao i njen javni dug, daleko ispod zakonskih limita i gornjih granica zaduženja.

- Ako nađete zemlju u regionu, pa i u Evropi, sa manjim stepenom zaduženosti pozivam vas da dođete. Dakle, mnoge zemlje u susjedstvu su daleko više zadužene od propisane granice - rekao je Višković.