latinica  ћирилица
25/09/2023 |  15:31 ⇒ 18:19 | Autor: RTRS

Šulić otkrio kojim proizvodima će biti snižene cijene u Republici Srpskoj

Lista proizvoda koji će biti sniženi u Republici Srpskoj, odnosno čija će marža od 9. oktobra biti nula odsto, polako poprima svoj oblik.
Potrošačka korpa - Foto: RTRS
Potrošačka korpaFoto: RTRS

Iako još nije konačno definisana, na tom spisku, kako je za portal UNA potvrdio ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić, definitivno će se naći tirolska kobasica, majoneza, začini, pileća pašteta, kao i deterdženti za suđe određenih proizvođača.

U toku su pregovori sa dobavljačima, ali i trgovačkim lancima koji će učestvovati u ovom drugom koraku kampanje "Društveno odgovorni" koja započela još prije tri mjeseca.

Konačna lista proizvoda trebalo bi da bude utvrđena do kraja naredne sedmice.

- Pileća pašteta će biti nabavna cijena 58 feninga. Dukat ide sa deterdžentima za suđe čija će biti nabavna cijena marku, 1,15, a bila je nabavna cijena 1,70 i trenutna je 1,70 prije snižavanja. Imamo značajne te podatke, a i ostali nam ih dostavljaju. Sa dobavljačima i proizvođačima ćemo komunicirati da oni svoje proizvode koje su odlučili da snize šalju samo društveno odgovornim tržnim centrima, onima koji su dio kampanje - rekao je Šulić za UNA portal.

Do sada se kampanji Ministarstva trgovine pridružilo devet dobavljača, a učešće je potvrdilo i više od deset trgovačkih lanaca.

A, premijer Radovan Višković rekao je danas da će od 1. oktobra pojeftiniti veliki broj namirnica u Srpskoj.