latinica  ћирилица
25/09/2023 |  17:14 ⇒ 18:08 | Autor: RTRS

Čović: Zavidna usaglašenost oko jednog dijela Izbornog zakona (VIDEO)

Na koordinacionom sastanku partnera u vlasti na nivou BiH SNSD-a, HDZ-a Bih i stranaka "Trojke" pokazana je zavidna usaglašenost oko jednog dijela Izbornog zakona i do 3. oktobra mogao bi biti na Savjetu ministara, izjavio je lider HDZ-a BiH Dragan Čović na konferenciji za novinare u Mostaru.
Dragan Čović - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Dragan ČovićFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Čović je poručio da je sastanak bio krajnje konstruktivan i da je protekao u prijateljskoj atmosferi, kao i da politika u BiH obećava.

- Raspravili smo nešto od zaključaka, 10 zakona koji stoje na dnevnom redu, od nešto jednostavnijih do najkompleksnijih poput Izbornog zakona i Ustavnog suda - rekao je Čović nakon koordinacionog sastanka partnera u vlasti na nivou BiH SNSD-a, HDZ-a BiH i stranaka "Trojke".

On je istakao da je "dogovoreno i da radno tijelo radi na zakonu o strancima u Ustavnom sudu BiH i da je dogovor da se usaglasi do kraja oktobra".

Dodao je da je na ovom sastanku bilo riječi i o kadrovskim problemima.

- Imali smo posebnu raspravu oko rada Ministarstva spoljnih poslova u Savjetu ministara. Želimo izmjenama zakona urediti da više niko ne može samoinicijativno izlaziti u ime BiH i iznositi mišljenje - rekao je Čović.