latinica  ћирилица
25/09/2023 |  17:50 ⇒ 18:13 | Autor: RTRS

Srpska lista: Bar dvojica Srba ubijeni pošto su se predali, tražićemo istragu

Srpska lista izrazila je danas, u ime čitavog srpskog naroda sa Kosova, najdublje saučešće porodicama poginulih Srba i kosovskog policajca Albanca u jučerašnjem tragičnom događaju u selu Banjska i najavljuje da će tražiti istragu jer je bar dvojica Srba hladnokrvno ubijeno poslije predaje.
KiM (Foto: Tanjug - STR (STR)) -
KiM (Foto: Tanjug - STR (STR))

Iz Srpske liste poručuju da će tražiti istragu zbog ubistva bar dvojice Srba koji su, kako ističu, hladnokrvno ubijeni, iako su se predali.

- Pitamo međunarodnu zajednicu zašto Euleks nije učestvovao u operaciji, već samo Kurtijeva policija? Pozivamo sve na mir i suzdržanost, jer je potrebno da se na naše ulice što prije vrati mir i u tom smislu nam treba, najhitnije, da se Kfor i Euleks rasporede na sjeveru i spriječe dalju eskalaciju situacije i političku zloupotrebu ovog tragičnog događaja - navode iz Srpske liste.

Napominju i da duže od godinu dana upozoravaju da režim u Prištini vrši pritisak na Srbe i da svakoga dana eskalira situaciju i provokacijama izaziva reakciju naroda.

- Nebrojeno puta smo tražili od Kfora da postavi svoje snage i preventivno djeluje, tražili od međunarodne zajednice da obuzda Kurtija, uvijek pozivali na mir… ali uzalud. Nažalost desilo se ono što je Kurti priželjkivao - zaključuje se u saopštenju Srpske liste.