latinica  ћирилица
25/09/2023 |  17:53 ⇒ 17:53 | Autor: RTS

FS Holandije odlučio da se prekinuti meč Ajaks - Fejenord nastavi u srijedu

Fudbalski savez Holandije (KNVB) saopštio je da će prekinuti meč šestog kola nacionalnog prvenstva između Ajaksa i Fejenorda biti nastavljen u srijedu, 27. septembra od 14 časova na "Јohan Krojf areni", ali bez prisustva navijača.
Fudbal - Foto: ilustracija
FudbalFoto: ilustracija

Meč između Ajaksa i Fejenorda prekinut je u nedelju u 55. minutu zbog incidenata koje su izazvali navijači domaćeg tima. Fejenord je vodio 3:0, a pristalice Ajaksa su ubacivale baklje i tvrde predmete na teren.

U saopštenju se navodi da je Odbor za fudbalsko takmičenje (KNVB, ECV i CED) odlučio da se meč nastavi od 55. minutu, pošto je osnovni princip da holandsko prvenstvo mora da bude što regularnije i da se pobjednik odluči na terenu.

Termin nastavka meča dogovoren je sa gradskim vlastima Amsterdama.

Zaostali meč trećeg kola holandskog prvenstva između Ajaksa i Volendama, koji je trebalo da bude odigran 27. septembra, odložen je za neki drugi termin.

Međutim, Ajaks je saopštio da se ne slaže sa odlukom čelnika KNVB da meč sa Fejenordom bude nastavljen u sredu. U Ajaksu tvrde da bi ovaj duel trebalo da bude odigran najranije tokom prve nedelje novembra.

Takođe, čelnici Ajaksa su najavili žalbu protiv odluke KNVB-a.