latinica  ћирилица
25/09/2023 |  22:17 ⇒ 26/09/2023 | 08:01 | Autor: RTRS

Od 1. oktobra niže cijene u trgovinama; Pogledajte koji će proizvodi biti jefitniji (VIDEO)

U Republici Srpskoj od 1. oktobra - niže cijene u trgovinama!
Drugi ugao - Foto: RTRS
Drugi ugaoFoto: RTRS

Premijer Srpske Radovan Višković najavio je pojeftinjenje velikog broja namirnica - od hrane do hemikalija.

Da ovim mjerama Vlada Srpske radi na ublažavanju inflatornih posljedica poručili su i naši gosti u emisiji naše televizije "Drugi ugao".

Do srijede ćemo imati petnaestak, možda i više proizvoda koji će biti na nula odsto marže, izjavio je ministar trgovine i turizma Srpske Denis Šulić, gostujući u emisiji naše televizije "Drugi ugao".

- Neki od proizvoda su pileća pašteta kompanije Trivas, čija je nabavna cijena 1,17 KM, a rekli su da će biti 58 pfeniga. Tulumović sa tirolskom kobasicom od 400 grama čija je sadašnja nabavna cijena 4,50 KM, a biće tri KM. Dukat sa deterdžentom za ruke i suđe - precizirao je Šulić.

Šulić je naglasio da su se javile i kompanije ZP Komerc, Spektar Drink, Sava Bijeljina, Natura Teslić i Dule doo Bijeljina.

- Venera i Nelt će se odreći marže na proizvode koji nisu domaći - istakao je Šulić.

Dodao je da će još veći dio proizvoda biti značajno snižen od strane proizvođača prema tržnom centru.

Predsjednik Područne privredne komore Banjaluka Goran Račić poručio je da oni podržavaju ovu akciju.

- Uvozimo dosta veliki broj prehrambenih proizvoda iz Srbije koji su ovdje jeftiniji nego u Srbiji. Mi mislimo da ovu akciju treba podržati, svakodnevno smo u kontaktu sa privrednicima i oni će dati svoj doprinos, ali su im mogućnosti ograničene - rekao je Račić.

Predsjednik Udruženja za zaštitu potrošača "Zvono" Јovan Vasilić je napomenuo da su se u ovom udruženju dogovorili da poprate tok akcije i da se međusobno informišu kako bi svi potrošači u Srpskoj mogli doći do bitnih rpoizvoda.

- Najbitnije je da to za početak budu ne samo prehrambeni, nego i proizvodi za svakodnevnu upotrebu - zaključio je Vasilić.

Emisiju "Drugi ugao" možete pogledati OVDЈE.