latinica  ћирилица
25/09/2023 |  22:52 ⇒ 22:52 | Autor: sputniknews.com

Brnabić: Laž je da je Vučić krivicu prebacio na Srbe, Kurti je jedini krivac

Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je večeras da je laž da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić svu krivicu za krvoproliće prebacio na Srbe na Kosovu i Metohiji i navela da je jedini i isključivi krivac premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti.
Ana Brnabić (Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ/ bs) -
Ana Brnabić (Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ/ bs)

Ona je dodala da je upravo završila sastanak sa predsjednikom Srbije na kojem su razgovarali o mjerama koje treba preduzeti i šta dodatno može da se uradi za srpski narod, prije svega na Kosovu i Metohiji.

Međutim, kako je navela, "ono što je posebno teško u ovako užasnim trenucima je to što nijedna tragedija ne može da nas ujedini".

- Monstruozna je laž koju je objavio tajkunski dnevni list Nova, na svojoj naslovnoj strani u sutrašnjem izdanju, da je Aleksandar Vučić svu krivicu za krvoproliće prebacio na Srbe na Kosovu i Metohiji. Ne postoji osoba u Srbiji koja nije jasno čula da je Aleksandar Vučić rekao da je jedini i isključivi krivac za krvoproliće na Kosovu i Metohiji Aljbin Kurti i njegova politika - poručila je Brnabićeva u objavi na društvenim mrežama.

Dodala je da je "za razliku od njih i političara koje podržavaju koji su nemušto i bezumno, recimo, branili interese Republike Srbije, Aleksandar Vučić u Ujedinjenim nacijama, i juče ponovo u Beogradu, po ko zna koji put, ponovio da Srbija nikada neće priznati nezavisnost takozvane Republike Kosovo".

- I borićemo se protiv toga i borićemo se protiv laži. Borićemo se za našu zemlju i uvijek ćemo se boriti za naš narod. Živjela Srbija - zaključila je Brnabićeva.