latinica  ћирилица
26/09/2023 |  07:47 | Autor: SRNA

U Nišu svečano zatvaranje manifestacije "Dani Srpske u Srbiji"

Manifestacija "Dani Srpske u Srbiji" svečano će biti zatvorena besjedom ministra za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatana Klokića na svečanosti u Narodnom pozorištu u Nišu.
"Dani Srpske u Srbiji" -
"Dani Srpske u Srbiji"

Svečanost će početi u 19.30 časova, a goste i publiku pozdraviće gradonačelnik Niša Dragana Sotirovski, dok će u ime organizatora manifestacije govoriti šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović.

U umjetničkom dijelu programa biće organizovan koncert banjalučke grupe "One tri".

Svečanom zatvaranju manifestacije prethodiće prijem koji će gradonačelnik Niša prirediti za delegaciju Republike Srpske u 18.00 časova u Gradskoj upravi.

Posljednjeg dana manifestacije, članovi Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske predstaviće prvih pet tomova Enciklopedije Republike Srpske u svečanoj sali ogranka SANU u Nišu.

O ovom značajnom projektu govoriće predsjednik i potpredsjednik Akademije Rajko Kuzmanović i Dragoljub Mirjanić, te generalni sekretar Drago Branković.

Promociji će prisustvovati Klokić, Cicović i Sotirovski.

Na 11. "Danima Srpske u Srbiji", koju Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji svake godine organizuje sa željom da građanima Srbije predstavi kulturu, umjetnost, privredu, nauku i prosvjetu Srpske, ove godine je izvedeno 12 programa u 11 gradova Srbije sa više od 160 učesnika iz Banjaluke, Trebinja, Gradiške, Istočnog Sarajeva i Beograda.