latinica  ћирилица
26/09/2023 |  12:20 | Autor: SRNA

Đuričić: Adnan Rondić da se izvini svima koji su izgubili nekoga u NATO agresiji

Udruženje novinara Republike Srpske zgranuto je objavom novinara Al džazire Balkan Adnana Rondića da "žali" što NATO nije ranije bombardovao Srbiju i od njega očekuje da se bar izvini svima koji su nekoga izgubili u NATO agresiji, ali i cijelom srpskom narodu i civilizovanom svijetu, rekao je predsjednik Skupštine ovog udruženja Branimir Đuričić.
Branimir Đuričić - Foto: RTRS
Branimir ĐuričićFoto: RTRS

Đuričić je istakao da je Rondić pokazao morbidan i krajnje nekorektan stav u vezi sa NATO agresijom na Srbiju, te smatra gotovo nemogućim da neko slavi zločin, posebno takvih razmjera.

- Voljeli bismo da Rondić, koji sebe naziva novinarom, ode do bilo kojeg spomenika nevinim žrtvama NATO agresije, a podsjećam da je NATO bez odobrenja Savjeta bezbjednosti UN bombardovao Srbiju, ili da ode u bilo koju bolnicu gdje se liječe civili od najtežih onkoloških bolesti. Nažalost, NATO je u bombardovanju koristio osiromašeni uranijum i znamo koliko je povećan broj oboljelih od karcinoma u Srbiji - rekao je Đuričić za Srnu.

On je dodao da je razočaravajuće da Rondić ni nakon nekoliko časova od ove sramne objave na "Fejsbuku" nije našao za shodno da je izbriše ili da se izvini.

- Јoš gore, čak ima podršku za taj morbidan i nedopustiv stav - naglasio je Đuričić.

Novinar Al džazire Balkan Adnan Rondić svoju mržnju prema Srbima pokazao je objavom na Fejsbuku u kojoj "žali" što NATO nije ranije bombardovao Srbiju.

- Zakukao Novak Đoković zbog NATO bombardovanja Srbije. I meni je, Novače, žao, što su vas bombardovali 1999. Trebali su mnogo prije - napisao je Rondić.